Kuchařské recepty pro každého

Uzené maso v bramboráku

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g uzeného masa
500 g brambor
asi 80 g hladké mouky
1 vejce
4 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř
celý kmín
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Uzené maso uvaříme doměkka, nakrájíme na plátky.
Brambory oškrábeme, na jemném struhadle nastrouháme.
Slijeme tekutinu, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, trochu kmínu, vejce a osolíme.
Promícháme a zahustíme podle potřeby moukou.
Na rozehřátý tuk na pánev nalijeme těsto, lehce rozetřeme a na něj položíme plátek uzeného.
Na plátek nalijeme další vrstvu těsta, rozetřeme po celé ploše masa a smažíme z obou stran dozlatova.
Uzené maso v bramboráku
Uzené maso v bramboráku