• 600 g uzeného vepřového masa
• 200 g sušených švestek
• 50 g tuku
• 2 lžíce hladké mouky
• kousek celé skořice
• 1 lžice cukru
• sůl
• citrónová šťáva
Uzené maso opláchneme, zalijeme vařící vodou a uvaříme doměkka.
Sušené švestky opláchneme, zalijeme vlažnou vodou a necháme nabobtnat.
Potom je vypeckujeme, zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme špetku soli, cukr a skořici a za stálého míchání rozvaříme.
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji do rozvaru a za občasného míchání povaříme.
Pak omáčku prolisujeme cedníkem.
Podle chuti ochutíme citrónovou šťávou.
Uzené maso rozkrájíme na porce, rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou.
Podáváme s knedlíkem.