• 1,5 kg uzeného karé
• 2 mrkve
• 200 g sušených švestek
• 5 dcl červeného vína
• 1 lžíce ostré hořčice
• křen
• sůl
• pepř
Maso omyjeme, vložíme do pekáče, přidáme švestky, zalijeme vínem smíchaným s 2,5 dcl vody, přikryjeme a 24 hodin marinujeme.
Pak maso vyjmeme z marinády, osušíme, potřeme hořčicí, vložíme zpět do pekáče, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě 50 minut.
Během pečení maso obracíme a poléváme šťávou.
Měkké maso vyjmeme, výpek ochutíme solí a pepřem, podle potřeby dolijeme vodu a povaříme.
Maso nakrájíme na plátky.
Při podávání porce masa přelijeme omáčkou.