• 500 g uzených žebírek
• 4 brambory
• 1 cibule
• 4 lžíce zmrazené kořenové zeleniny
• 2 vejce uvařená natvrdo
• 2 dcl sladké smetany
• 2 l vody
• 1 lžička podravky
• pepř
• 1 bobkový list
• 4 lžíce hrubé krupice
Uzená žebra zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, krátce povaříme a vodu slijeme.
Pak zalijeme 2 l čerstvé vody, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list a pepř a uvaříme doměkka.
Vývar scedíme a uchováme, vychladlé maso nakrájíme na kostičky.
Vývar přivedeme opět k varu, vsypeme zeleninu, brambor nakrájené kostičky a povaříme.
Pak přidáme nakrájené maso, předem namočenou krupici, promícháme a vaříme.
Až jsou zelenina a brambory měkké, dochutíme podravkou, vmícháme kousky uvařených vajec a zalijeme ohřátou smetanou.