Kuchařské recepty pro každého

Uzená plec se zeleninou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg uzené plece
2 cibule
300 g mrkve
1 celer
1 lžíce cukru
2 bobkové listy
6 hřebíčků
125 ml bílého vína
3 dcl vína na podlévání
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso povaříme 20 minut s bobkovým listem a hřebíčkem.
Moučkový cukr smícháme s olejem a na pekáči necháme zkaramelizovat.
Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a smažíme do zhnědnutí.
Pak zalijeme vínem, přidáme nakrájenou zeleninu a maso nakrájené na plátky a přikryté v předehřáté troubě pečeme 25 minut.
Během pečení podléváme vínem.
Podáváme s bramborovou kaší.
Uzená plec se zeleninou
Uzená plec se zeleninou