• 150 g uzené kotlety
• 200 g růžičkové kapusty
• 200 g brambor
• 200 ml zeleninového vývaru
• 2 cibule
• 1 lžíci oleje
• 2 lžíce bílého jogurtu
• 1 lžíci sekané pažitky
• sůl
• pepř
• strouhaný muškátový oříšek
V zeleninovém vývaru vaříme růžičkovou kapustu cca 15 minut.
Brambory oloupeme, omyjeme a rozpůlíme a v osolené vodě je vaříme 15 minut.
Uzenou kotletu opláchneme a osušíme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Na pánvičce rozehřejeme olej.
Kolečka cibule a maso na něm za stálého obracení 5 minut opékáme, pak opepříme a vyjmeme z pánve.
Uvařené brambory slijeme a ve výpečku je do zlatova opečeme.
K nim přidáme růžičkovou kapustu i s vývarem a krátce povaříme.
Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.
Navrch dáme uzenou kotletu a cibulové kroužky.
Podáváme s bílým jogurtem a posypané sekanou pažitkou.