• 750 g zadního hovězího masa
• 80 g rajčatového protlaku
• 100 g sladkokyselých okurek
• 1 dl bílého vína
• 150 g cibule
• 2 stroužky česneku
• 4 dl vývaru
• 30 g hladké mouky
• 20 g oleje
• sůl
• petrželová nať
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme, přidáme rozetřený česnek, zalijeme částí vývaru a dusíme do poloměkka.
Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme protlak, znovu osmahneme, zalijeme vývarem, promícháme a dusíme do měkka.
Před koncem přidáme nakrájené okurky, zalijeme vínem, osolíme a ještě krátce povaříme.
Při podávání posypeme petrželovou natí.