Kuchařské recepty pro každého

Ukrajinské pelmeně

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g mletého masa (půl na půl vepřového a hovězího)
1 cibule
100 g zakysané smetany
1 kostka polévkového koření
mletý pepř
sůl
na těsto: 300 g hladké mouky + voda + sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mísy nasypeme mouku, přidáme přiměřené množství vody a vytvoříme těsto.
To pak rozválíme a vykrajujeme z něj čtverečky o velikosti cca 4x4 cm.
V jiné míse pořádně promícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř.
Na každý čtvereček těsta dáme trochou masové směsi, přeložíme na půl a okraje pořádně stiskneme k sobě a pak k sobě stiskneme spičky.
Vaříme ve vroucí vodě s kostkou polévkového koření asi 3-6 minut.
Potom pelmeně vyndáme, necháme okapat, dáme na talíře, přelijeme zakysanou smetanou a podáváme.
Ukrajinské pelmeně
Ukrajinské pelmeně