Kuchařské recepty pro každého

Ukrajinské kotlety

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g vepřové pečeně
80 g žampiónů
180 g cibule
120 g másla
1 vejce
120 g sterilované papriky
120 g sušených švestek
pepř
sůl
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z vepřové pečeně odsekneme kotlety, které středem prořízneme.
Polovinu nadrobno nakrájené cibule slabě osmahneme, přidáme nakrájené žampióny, které osolíme, opepříme, ochutíme nasekanou petrželkou a vše spojíme rozšlehaným vejcem.
Touto směsí plníme kotlety, spíchneme je párátkem a po obou stranách do zlatova opékáme.
Podléváme vlastní vypečenou šťávou.
Před podáváním párátko vyjmeme.
Ukrajinské kotlety
Ukrajinské kotlety