• hovězí maso přední
• tuk
• cibule
• sůl
• paprika mletá
• kmín
• pepř mletý
• voda pitná
• mouka hladká
• rajčata oloupaná
• paprikové lusky
• čerstvé brambory oloupané
• majoránka
Opláchnuté maso nakrájíme na kostky.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, osmažíme na tuku dorůžova a v tomto základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso.
Přidáme papriku, zamícháme a zalijeme malým množstvím vlažné vody.
Okořeníme pepřem a kmínem, přikryjeme poklicí a dusíme.
K téměř měkkému hovězímu masu přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a paprikové lusky.
Guláš zahustíme zásmažkou připravenou z tuku a z mouky a dovaříme do měkka.
Okořeníme drcenou majoránkou, podle potřeby přisolíme a ještě krátce podusíme.