Kuchařské recepty pro každého

Uherské zelí

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g kysaného zelí
600 g mletého masa (libovější bůček s hovězím masem 1:1)
2 cibule
5 vajec
200 ml mléka
sůl
pepř
1 lžíce mletého kmínu
1 lžíce sladké mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
120 g vepřového sádla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zelí povaříme s kmínem, scedíme a důkladně z něj vymačkáme vodu.
V kastrólu na sádle osmažíme nadrobno nakrájanou cibuli dozlatova a přimícháme k zelí.
Mleté maso osolíme, opepříme a vmícháme 2 vejce a mouku.
Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč naplníme vrstvou zelí, na něj dáme mleté maso a na něj ještě další vrstvu zelí.
Takto naplněný pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Zbylá vejce rozšleháme s mlékem a mletou červenou paprikou a asi 5 minut před koncem pečení jimi zalijeme zelí v pekáči a dopečeme.
Podávame s houskovým knedlíkem nebo s vařenými brambory.
Uherské zelí
Uherské zelí