Kuchařské recepty pro každého

Uherské vepřové kotlety

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové kotlety
400 g kysaného zelí
1 jablko
1 cibule
100 ml kysané smetany
hladká mouka
sůl
cukr
ocet
mletá sladká paprika
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřové kotlety po nařízneme po stranách a lehce naklepeme.
Nadrobno nakrájenou cibuli lehce osmahneme na oleji, vmícháme lžičku mleté papriky a osolíme, přidáme kotlety, podlijeme trochou horké vody a dusíme do poloměkka.
Pak přidáme nakrájené zelí, oloupané a na nudličky nakrájené jablko, lžičku cukru, trochu octa a dusíme do měkka.
Ve smetaně rozmícháme trochu hladké mouky, tou omáčku zahustíme a ještě několik minut povaříme.
Uherské vepřové kotlety
Uherské vepřové kotlety