Kuchařské recepty pro každého

Tyrolský eintopf

Potřebujeme tyto suroviny:
krkovice
kořenová zelenina (mrkev + petržel + celer v množství stejném jako masa)
3 cibule
6 stroužků česneku
sůl
pepř
bobkový list
0,5 l vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso a kořenovou zeleninu nakrájíme na velké kousky, dáme do pekáče, přidáme rozetřený česnek a na velké měsíčky pokrájenou cibuli.
Přidáme asi 8 celých bobkových listů, dostatečně osolíme a opepříme, lehce promícháme, zalejeme vývarem nebo vodou, přikryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a necháme hodinu bez dozoru péct.
Po hodině pečení zkontrolujeme, přidáme vývar, pokud je třeba a necháme asi ještě 20 minut dojít.
Tyrolský eintopf
Tyrolský eintopf