• 500 g housek
• 400 g slaniny
• 100 g domácí klobásy
• 1 cibule
• 5 vajec
• 250 ml mléka
• sádlo
• sůl
• trocha mouky
• 1 lžíce nakrájené petrželky
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a klobásu a orestujeme.
Vejce rozmícháme v mléce, osolíme a nalijeme na housky nakrájené na kostičky.
Přidáme orestovanou cibuli se slaninou a klobásou, nasekanou petrzelku a trochu mouky, promícháme a necháme 10 minut odpočinout.
Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky, které dáme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni.
Až vyplavou na hladinu (cca 10 minut), knedlíky vyjmeme z vody a necháme okapat.
Tyrolské knedlíky podáváme buď samotné s osmaženou cibulí a slaninou nebo se zelím nebo také jako přílohu k omáčkám nebo (pokud je uděláme menší) i do polévky.