Kuchařské recepty pro každého

Tyrolská játra

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g hovězích jater
40 g slaniny
40 g cibule
100 g kořenové zeleniny
2 dcl smetany
1 dcl mléka
40 g hladké mouky
sůl
půl citrónu
1 lžička hořčice
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Omytá a odblaněná játra nakrájíme na plátky.
Slaninu nakrájíme na proužky a v kastrolu rozpustíme.
Přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova.
Pak přidáme plátky jater, lehce z obou stran osmahneme, podlijeme trochou horké vody nebo vývaru, přidáme hořčici, plátky citrónu, opepříme a dusíme.
Občas plátky obrátíme a podle potřeby mírně podlijeme.
Až jsou játra poloměkká, přilijeme mléko s rozmíchanou moukou a za častého míchání dusíme játra do měkka.
Nakonec přidáme smetanu, podle chuti osolíme a necháme přejít varem.
Tyrolská játra podáváme s dušenou rýží nebo vařenými těstovinami.
Tyrolská játra
Tyrolská játra