• 400 g hovězích jater
• 40 g slaniny
• 40 g cibule
• 100 g kořenové zeleniny
• 2 dcl smetany
• 1 dcl mléka
• 40 g hladké mouky
• sůl
• půl citrónu
• 1 lžička hořčice
Omytá a odblaněná játra nakrájíme na plátky.
Slaninu nakrájíme na proužky a v kastrolu rozpustíme.
Přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova.
Pak přidáme plátky jater, lehce z obou stran osmahneme, podlijeme trochou horké vody nebo vývaru, přidáme hořčici, plátky citrónu, opepříme a dusíme.
Občas plátky obrátíme a podle potřeby mírně podlijeme.
Až jsou játra poloměkká, přilijeme mléko s rozmíchanou moukou a za častého míchání dusíme játra do měkka.
Nakonec přidáme smetanu, podle chuti osolíme a necháme přejít varem.
Tyrolská játra podáváme s dušenou rýží nebo vařenými těstovinami.