• 250 g měkkého tvarohu
• 250 ml smetany ke šlehání
• 1 dcl mléka
• 2 vanilkové cukry
• 3 lžíce moučkového cukru
• 1 sáček jemně mleté želatiny (20 g)
• piškoty
• jahody
Do mléka nasypeme želatinu, necháme 10 minut nabobtnat, pak přilijeme smetanu a za stálého míchání zahříváme, dokud se želatina úplně nerozpustí (pozor, nesmí se vařit) a necháme vychladnout.
Pak přidáme rozdrobený tvaroh, cukr a vyšleháme dohladka.
Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, na něj naskládáme piškoty a zalijeme částí tvarohové směsi.
Tu poklademe jahodami, zalijeme zbylou tvarohovou směsí, dáme do ledničky a necháme ztuhnout.
Po ztuhnutí vyklopíme a ozdobíme třeba šlehačkou a ovocem.