• 9 listů želatiny
• 500 g tvarohu (40%)
• 250 ml mléka
• špetka soli
• 4 lžíce šťávy z černého rybízu
• 3 lžíce citronové šťávy
• 50 g moučkového cukru
• 80 g jemné hořké čokolády
• jemně strouhané
• 1 lžíce lískových oříšků
• na zdobení: třešně + trochu šlehačky + čokoládové hoblinky
Želatinu dáme do studené vody nabobtnat.
Tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do lehkého krému.
Ze želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji ve 4 lžících vařící vody.
Přidáme tvarohový krém a dobře rozmícháme.
Krém rozdělíme na tři části.
První část krému ochutíme šťávou z černého rybízu, osladíme a rozdělíme do pohárů.
Druhou část ochutíme citronovou šťávou, osladíme a přilijeme do pohárů.
Třetí část krému smícháme s čokoládou, strouhanými oříšky a cukrem a utvoříme třetí vrstvu.
Dáme vychladit.
Tvarohový pohár před podáváním ozdobíme šlehačkou, třešněmi a čokoládovými hoblinami.