• 250 g třešní
• 180 g hrubé mouky
• 100 g másla
• 250 g tvarohu
• 2 vejce
• 5 lžic mléka
• 80 g cukr
• cukr moučka na ozdobu
• mouka na vysypání
• tuk na vymazání
Třešně zbavíme stopek, omyjeme a osušíme.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Hrubou mouku prosejeme a zvlhčíme mlékem.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Žloutky s cukrem a změklým máslem utřeme do pěny.
Postupně přidáváme tvaroh a zvlhčenou mouku a pak opatrně vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe třešněmi a pečeme zvolna 40 až 50 minut ve středně teplé troubě.
Pak koláč necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.