Kuchařské recepty pro každého

Tvarohové suflé s malinami

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g tvarohu
1 pomeranč
2 vejce
40 g cukru krupice
60 g cukru moučky
strouhanka
máslo
maliny
na omáčku cukr krupici + 100 ml červeného vína + maliny
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutky s cukrem krupicí ušleháme ve vodní lázni do pěny.
Po částech postupně přidáme tvaroh a pomerančovou kůru.
Z bílků a cukru moučky ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do tvarohové směsi.
Šest menších zapékacích misek vymažeme máslem, vysypeme strouhamkou nebo sekanými ořechy či mandlemi a rozdělíme do nich tvarohovou hmotu.
Naplněné formy dáme na pekáč, podlijeme vodou do výšky maximálně 1 cm a dáme 15 minut péct do vyhřáté trouby.
Na pánvi necháme zkaramelizovat 3 lžíce cukru, přilijeme víno a přidáme ovoce.
Směs za stálého míchání povaříme. Suflé vyklopíme na talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme ovocem.
Tvarohové suflé s malinami
Tvarohové suflé s malinami