• 250 g tvarohu
• 1 pomeranč
• 2 vejce
• 40 g cukru krupice
• 60 g cukru moučky
• strouhanka
• máslo
• maliny
• na omáčku cukr krupici + 100 ml červeného vína + maliny
Žloutky s cukrem krupicí ušleháme ve vodní lázni do pěny.
Po částech postupně přidáme tvaroh a
pomerančovou kůru.
Z bílků a cukru moučky ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do
tvarohové směsi.
Šest menších zapékacích misek vymažeme máslem, vysypeme strouhamkou nebo
sekanými ořechy či mandlemi a rozdělíme do nich tvarohovou hmotu.
Naplněné formy dáme na pekáč,
podlijeme vodou do výšky maximálně 1 cm a dáme 15 minut péct do vyhřáté trouby.
Na pánvi necháme
zkaramelizovat 3 lžíce cukru, přilijeme víno a přidáme ovoce.
Směs za stálého míchání povaříme.
Suflé vyklopíme na talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme ovocem.