• 250 g tvarohu
• 3 vejce
• 3 lžíce moučkového cukru
• 1 vanilkový cukr
• špetka soli
• 1 hrnek jahod
• máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání
Tvaroh se žloutky a moučkovým cukrem utřeme dohladka.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do tvarohu.
Směs rozdělíme do čtyř zapékacích misek vymazaných máslem a vysypaných moukou, do vyššího pekáče dáme vodu, postavíme do ní hrnky, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 250°C asi 20 minut do zezlátnutí povrchu.
Během pečení nakrájíme jahody na kousky, zasypeme vanilkovým cukrem a za občasného zamíchání svaříme na hustou omáčku.
Horké tvarohové suflé ihned po upečení polijeme horkými jahodami, ozdobíme lístkem máty a podáváme.