• 500 g polohrubé mouky
• 250 g Hery
• 2 vajíčka
• 8 lžic mléka
• 1 kostka čerstvého droždí
• špetka soli
• na náplň: 2 kostky tvarohu + 2 žloutky + 1 vanilkový cukr + 2 lžíce moučkového cukru + 1 lžíce práškového vanilkového pudinku + rozinky + citrónová kůra
• na potření: 3 lžíce rozpuštěného másla + 1 lžíce rumu
Náplň připravíme tak, že tvaroh, žloutky, oba cukry, pudink, omytou jemně nastrouhanou citrónovou kůru vymícháme do hladkého krému a vmícháme rozinky.
Mouku prosijeme do mísy.
V části vlažného mléka rozmícháme trochu cukru a droždí, necháme chvíli v teple vykynout a přidáme k mouce.
Přidáme také rozpuštěnou Heru, vejce, sůl a zbytek mléka, vypracujeme hladké pružné těsto a necháme chvíli odpočinout (asi 20 minut).
Pak těsto rozdělíme na 8 bochánků, jeden každý vyválíme na kulatou placku a rozkrájíme na 6 kousků (trojúhelníků).
Na každý trojúhelník dáme náplň, stočíme od širokého okraje ke špičce a vytvarujeme rohlíček.
Pokládáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C do růžova.
Horké rohlíčky mažeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a obalujeme v moučkovém cukru.
Necháme vychladnout a podáváme.