• 400g měkkého tvarohu
• 1 červená cibule
• 200g krupice
• 2 vejce
• sůl
• pepř
• 150g cukrového hrášku
• 2 kedlubny
• po 200 g mrkve a cuket
• 1 červený paprikový lusk
• 2 lžičky ostré hořčice
• 3 lžíce instantního vývaru
• 3 lžíce citrónové šťávy
• 4 lžíce oleje
Je-li to nutné, tvaroh necháme okapat.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Tvaroh smícháme s cibulí, krupicí, vejci, solí a pepřem a směs necháme asi 30minut táhnout.
Odřízneme oba konce lusků cukrového hrášku a lusky překrojíme.
Kedlubny, mrkev a cukety oloupeme a nakrájíme na kostky.
Paprikový lusk nakrájíme na kousky.
Zeleninu rozdělíme na porce a každou porci blanšírujeme 4 minuty ve vařící vodě.
Prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
Na marinádu smícháme hořčici, vývar, citrónovou šťávu, sůl, pepř, olej.
Marinádu smícháme se zeleninou a necháme alespoň 25minut táhnout.
Z tvarohové směsi vytvarujeme placičky.
V pánvi rozpálíme olej a placičky smažíme po každé straně asi 5 minut.
Na talíře rozdělíme zeleninu a položíme na ni tvarohové opečenky.