Kuchařské recepty pro každého

Tvarohové opečenky na marinované zelenině

Potřebujeme tyto suroviny:
400g měkkého tvarohu
1 červená cibule
200g krupice
2 vejce
sůl
pepř
150g cukrového hrášku
2 kedlubny
po 200 g mrkve a cuket
1 červený paprikový lusk
2 lžičky ostré hořčice
3 lžíce instantního vývaru
3 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Je-li to nutné, tvaroh necháme okapat.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Tvaroh smícháme s cibulí, krupicí, vejci, solí a pepřem a směs necháme asi 30minut táhnout.
Odřízneme oba konce lusků cukrového hrášku a lusky překrojíme.
Kedlubny, mrkev a cukety oloupeme a nakrájíme na kostky.
Paprikový lusk nakrájíme na kousky.
Zeleninu rozdělíme na porce a každou porci blanšírujeme 4 minuty ve vařící vodě.
Prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Na marinádu smícháme hořčici, vývar, citrónovou šťávu, sůl, pepř, olej.
Marinádu smícháme se zeleninou a necháme alespoň 25minut táhnout. Z tvarohové směsi vytvarujeme placičky.
V pánvi rozpálíme olej a placičky smažíme po každé straně asi 5 minut.
Na talíře rozdělíme zeleninu a položíme na ni tvarohové opečenky.
Tvarohové opečenky na marinované zelenině
Tvarohové opečenky na marinované zelenině