• 500 g tvarohu
• 80 g krupice
• 50 g strouhanky
• 2 vejce
• na omáčku: 500 g jahod + 200 g cukru + 2 citrony
Omáčku připravíme tak, že do hrnce nasypeme cukr, zalijeme vodou jen tolik, aby cukr vodu "vypil", a uvaříme sirup, který dochutíme šťávou ze dvou citrónů.
Čerstvé očištěné a pokrájené jahody rozmixujeme, vmícháme do sirupu, minutku povaříme a omáčka je hotová.
Do misky dáme tvarohy a vejce a utřeme s krupicí.
Podle potřeby zahustíme jemnou strouhankou.
Z těsta uděláme maličké kuličky, které dáme do vroucí osolené vody vařit (lehce promícháme vařečkou, aby se nepřilepily na dno).
Až kuličky vyplavou na povrch, ještě je asi minutu povaříme, pak je vybereme z vody a propláchneme studenou vodou.
Hotové uvařené tvarohové kuličky vložíme do teplé jahodové omáčky.
Podáváme v hlubokém talíři.