• 1 středně velká skopová plec
• 2 velké cibule
• 8 vajec
• 100-150g strouhanky
• 2 svazky petrželové nati
• 100g strouhaného parmezánu
• 1 rajčatový koncentrát
• mletá skořice
• olivový olej
• sušené okvětní lístky růží (lze zakoupit ve specializovaných prodejnách potravin)
• sůl
• pepř
Maso očistíme, vykostíme, ale nezbavujeme tuku.
Pak jej nameleme na hrubo.
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a poté vložíme maso.
Po chvilce přidáme nahrubo nasekané cibule a velkou lžíci tomatového koncentrátu, poté jednu vrchovatou kávovou lžičku mleté skořice a dvě lžičky nadrolených růžových lístků.
Osolíme a opepříme podle chuti a nakonec trochu podlijeme vodou a dusíme 20 minut v papiňáku nebo 45 minut v normálním hrnci.
Potom nádobu odkryjeme a ještě dusíme asi 5 minut, než se vypaří přebytečná tekutina.
Necháme vychladnout.
Ušleháme vejce a nalijeme je na vychladlou masovou směs.
Přidáme nasekanou petrželku, parmezán a strouhanku, kávovou lžičku skořice a dvě lžičky růžových lístků.
Dochutíme solí a pepřem a pečlivě promícháme.
Směs přendáme do kameninové nebo skleněné zapékací nádoby a vložíme do trouby, kde pečeme na střední teplotu přibližně 30 minut.
Koláč by měl zůstat vláčný.
Podávat můžeme teplé i studené.