Kuchařské recepty pro každého

Tuňákové karbanátky

Potřebujeme tyto suroviny:
10 slaných krekrů
200 g sterilované kukuřice
1 malá cibule
6 lžic majonézy
šťáva z půlky citrónu
100 g mraženého hrášku
400 g konzervovaného tuňáka
1 lžíce slunečnicového oleje
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Krekry nahrubo rozlámeme, vsypeme do kuchyňského robou i s kukuřicí a rozmixujeme na hrubší směs, kterou přendáme do mísy, vmícháme cibuli, majonézu a citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme.
Přidáme hrášek a tuňáka, dochutíme solí a pepřem, hmotu rozdělíme na 8 dílů a vytvarujeme rybí karbanátky, které smažíme na oleji dozlatova.
Tuňákové karbanátky
Tuňákové karbanátky