• 250 ml čokoládové zmrzliny
• 250 ml vanilkové zmrzliny
• 500 g tmavých třešní
• 475 g cukru
• 3 žloutky
• 2 lžíce třešňové vody
• 60 g černého chleba
• 150 ml smetany
• 1 bílek
• 1 lžíce čokoládových hoblin
• 50 ml šlehačky
Čokoládovou zmrzlinu lehce rozmrazíme.
Formu o objemu 2l vyložíme fólií, na ni dáme vrstvu zmrzliny a uložíme na 1 hodinu do mrazicího boxu.
Pak necháme lehce rozmrazit vanilkovou zmrzlinu, naneseme na čokoládovou zmrzlinu a opět uložíme na hodinu do chladicího boxu.
Do půllitru vody nasypeme asi 400 g cukru a minutu vaříme.
Přidáme vypeckované třešně a povaříme 5 minut.
Pak třešně vložíme na síto, necháme odkapat a dáme stranou.
Zbylý cukr se 4 lžícemi vody svaříme asi 3 minuty na hustý sirup.
Žloutky ušleháme v misce ve vodní lázni.
Za stálého míchání přidáme po kapkách sirup, vyšleháme do hustého krému a necháme vychladnout.
Nakonec do krému vmícháme třešňovou vodu.
Černý chléb nastrouháme na jemném struhadle.
Smetanu ušleháme dotuha a přidáme k třešním.
Do žloutkového krému vmícháme nastrouhaný chléb, smetanu s třešněmi a sníh z bílků, naplníme formu a vložíme na noc do mrazicího boxu.
Před vyklopením krátce namočíme do horké vody.
Zdobíme šlehačkou, třešněmi a čokoládovými hoblinami.