• 700 g brambor
• 60 g mouky
• 60 g krupice
• 1 balíček vanilkového cukru
• máslo
• 1 vaječný žloutek
• 16 třešní
• sůl
• cukr
• 80 g strouhanky
• 25 g kokosových lupínků
• 1 lžíce skořice
Brambory omyjeme, uvaříme ve slané vodě, scedíme, oloupeme, rozmačkáme v misce a necháme trochu vychladnout.
Pak přidáme sůl, vanilkový cukr, mouku a krupici a dobře promícháme.
Přidáme 2 lžíce změklého másla s vaječným žloutkem a vypracujeme těsto.
Pokud je těsto příliš měkké, přidáme ještě trochu mouky.
Těsto rozdělíme na osm částí, z každé části vyformujeme kuličku.
Třešně omyjeme, odpeckujeme a pocukrujeme.
Těstové kuličky stlačíme na ploché placky, do středu každé položíme 2 třešně a z každé placky vyformujeme knedlík tak, aby těsto obalilo třešně.
Uvaříme ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě (10-15 minut).
Potom vyjmeme.
Na pánvi zahřejeme 4 lžíce másla, přidáme strouhanku a kokosové lupínky, krátce osmahneme a ochutíme skořicí a cukrem.
Při podávání třešnové knedlíky posypeme máslově-kokosovou strouhankou.