Kuchařské recepty pro každého

Třešňové buchty

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hrubé mouky
30 g droždí
100 g másla
70 g cukru
1 vanilkový cukr
3 žloutky
250 ml mléka
lžička citrónové kůry
špetka soli
třešně
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z části vlažného mléka, cukru, mouky a droždí připravíme kvásek.
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, citrónovou kůru, žloutky s cukrem rozmíchané ve zbylém mléce, vlažný rozpuštěný tuk a vzešlý kvásek.
Vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout.
Potom jej rozválíme, nakrájíme na kousky, do každého zabalíme několik třešní.
Do pekáče dáme trochu rozehřátého másla, naskládáme buchty, strany pekáče potřeme tukem, aby se buchty neslepily, necháme je ještě trochu nakynout a v předehřáté troubě je upečeme.
Upečené buchty necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme podávat.
Třešňové buchty
Třešňové buchty