• 700 g tresky
• 1 limetka
• 2 šalotky
• 1 stroužek česneku
• 1 mango
• 1 vejce
• sůl
• pepř
• 2 polévkové lžíce kari
• půl čajové lžičky strouhaného zázvoru
• 1 polévková lžíce másla
• 100 ml smetany ke šlehání
• 2 polévkové lžíce hladké mouky
• 100 g sezamových semínek
• 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
Z tresky nařežeme plátky, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
Smícháme zázvor, šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, promícháme s rybou a marinujeme asi půl hodiny.
Oloupanou šalotku a česnek nakrájíme najemno.
Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky.
Na omáčku rozehřejeme v pánvi máslo, na kterém zesklovatíme cibuli a česnek.
Přidáme mango.
Okořeníme kari, osolíme a opepříme.
Dusíme při mírné teplotě asi deset minut.
Přimícháme smetanu, krátce povaříme a rozmačkáme na pyré.
Vejce lehce rozšleháme se solí a pepřem.
Mouku smícháme se sezamem.
Kostky rybího masa protáhneme rozšlehaným vejcem, necháme trochu okapat a obalíme ve směsi mouky a sezamu.
Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na něm rybu smažíme po všech stranách dozlatova asi deset minut při střední teplotě.
Smaženou rybu upravíme na talíře s mangovou omáčkou, ozdobíme limetkovými plátky, nudličkami červené papriky a několika stébly pažitky.