Kuchařské recepty pro každého

Treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
700 g tresky
1 limetka
2 šalotky
1 stroužek česneku
1 mango
1 vejce
sůl
pepř
2 polévkové lžíce kari
půl čajové lžičky strouhaného zázvoru
1 polévková lžíce másla
100 ml smetany ke šlehání
2 polévkové lžíce hladké mouky
100 g sezamových semínek
3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z tresky nařežeme plátky, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
Smícháme zázvor, šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, promícháme s rybou a marinujeme asi půl hodiny.
Oloupanou šalotku a česnek nakrájíme najemno.
Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky.
Na omáčku rozehřejeme v pánvi máslo, na kterém zesklovatíme cibuli a česnek.
Přidáme mango.
Okořeníme kari, osolíme a opepříme.
Dusíme při mírné teplotě asi deset minut.
Přimícháme smetanu, krátce povaříme a rozmačkáme na pyré.
Vejce lehce rozšleháme se solí a pepřem.
Mouku smícháme se sezamem.
Kostky rybího masa protáhneme rozšlehaným vejcem, necháme trochu okapat a obalíme ve směsi mouky a sezamu.
Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na něm rybu smažíme po všech stranách dozlatova asi deset minut při střední teplotě.
Smaženou rybu upravíme na talíře s mangovou omáčkou, ozdobíme limetkovými plátky, nudličkami červené papriky a několika stébly pažitky.
Treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou
Treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou