• 1 kg polohrubé mouky
• 250 g másla
• 20 g droždí
• 7 žloutků
• 2 bílky
• mléko
• 100 g moučkového cukru
• 100 g sekaných vlašských ořechů
V hrnku připravíme kvásek z droždí, vlažného mléka a moučkového cukru.
Žloutky utřeme s máslem a polohrubou moukou, přidáme kvásek a vypracujeme husté těsto, které necháme cca 2 hodiny kynout.
Pak těsto zlehka rozválíme, nakrájíme na širší pásy, obtočíme vedle sebe na kulaté dřívko dlouhé cca 25 cm a necháme ještě podkysnúť.
Potom ho potřeme rozšlehanými bílky, posypeme nasekanými ořechy a v předehřáté troubě upečeme.
Upečený trdelník sundáme z dřívka a nakonec ho nahrubo obalíme v práškovém a vanilkovém cukru.