• 500 g mascarpone
• 350 g jahod
• 6 vajec
• 120 g práškového cukru
• 50 ml jahodového likéru
• 24 piškotů
• špetka soli
Jahody omyjeme a necháme odkapat.
15 jahod odložíme stranou na ozdobu, zbylé jahody nakrájíme na menší kousky a zatím uchováme v chladu.
Žloutky důkladně vyšleháme s práškovým cukrem, přimícháme mascarpone a uchováme v chladu.
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do žloutkového krému.
Polovinu piškotů krátce namočíme do jahodového likéru smíchaného s 50 ml vody, rozdělíme do šesti dezertních pohárků, přidáme nakrájené jahody a na ně dáme krém.
Vrstvy zopakujeme.
Tiramisu ozdobíme celými jahodami a dáme do ledničky na alespoň 3 hodiny.