• 4 kuřecí řízky
• thajská pasta červená
•
2 šalotky
• kokosové mléko
• thajská rýže
• ústřicová thajská omáčka
• olivový olej
• citronová tráva nebo limetka
• čerstvé snítky koriandru
• surový cukr
• 2 chilli papričky
Na jemno nakrájené šalotky opečeme do sklovata na 2 lžících olivového oleje.
Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso a prudce orestujeme.
Přidáme 4 polévkové lžíce thajské pasty, na proužky nakrájené papričky, lžičku surového cukru, na kousky nkrájenou citronovou kůru nebo limetku.
Podusíme 10 minut, přidáme 2 lžičky ústřicové omáčky a zalijeme 0,5 litrem kokosového mléka.
Necháme na mírném plameni 5 minut dojít.