• 500 g těstovin
• mascarpone (nebo lučina)
• parmezán (nebo niva) dle chuti
• olivový olej
• malá chilli paprička
• 2 stroužky česneku
• sůl
• vlašské ořechy
Na troše olivového oleje opražíme posekané ořechy s trochou soli.
Ořechy stáhneme z ohně ihned, jak zavoní a trochu ztmavnou, přesypeme je na talířek a udržujeme v teple.
Těstoviny uvaříme podle návodu.
V pánvi zahřejeme olivový olej.
Stroužky česneku oloupeme, nožem lehce rozmáčkneme, krátce na oleji orestujeme a pak stroužky vyndáme.
Na oleji orestujeme nasekanou chilli papričku, přidáme uveřené těstoviny, promícháme, odstavíme z ohně, vmícháme mascarpone, přisypeme parmezán a celý obsah protřepáváme tak dlouho, až se všechny těstoviny obalí směsí sýrů a pikantního oleje.
Na talíři zdobíme orestovanými ořechy.