• 500 g rybího filé
• 350 g těstovin
• olej
• 1/2 citronu
• 2 cibule
• 1 lžička hladké mouky
• kousek bujonove kostky
• 100 ml bílého vína
• 1 lžíce másla
• špetka cukru
• 6 hodně zralých rajčat
• strouhaný sýr
• sůl
• mletý pepř
• petrželka
Těstoviny uvaříme podle návodu, propláchneme horkou vodou a necháme odkapat.
Rybí filé nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvilku odležet, pak je osolíme a podusíme doměkka na másle.
Drobně nakrájené cibule zpěníme na oleji, přidáme usekanou petrželku, spařená, oloupaná a drobně nakrájená rajčata, zaprášíme je moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme, až změknou a směs zhoustne.
Omáčku osolíme, osladíme, opepříme, promícháme s rybím filé a krátce podusíme.
Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme připravenou směsí, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.