• balíček těstovin z tvrdé pšenice
• 2 cibule
• 3 dcl suchého bílého vína
• 100 g strouhaného parmazánu
• 100 g pistácií
• 75 g sušených rajčat naložených v olivovém oleji
• čerstvě nasekanou nať petržele
• nadrobno nakrájený česnek
• 2 lžíce olivového oleje
• 1 lžíce mouky
• 1 lžíce sušené bazalky a organa
Uvaříme těstoviny.
Nadrobno nakrájenou cibuli necháme na pánvi zesklovatět, přidáme nakrájený česnek, promícháme a minutu smažíme.
Pak přisypeme lžíci mouky, zalijeme vínem a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
Přidáme nasekané pistácie, rajčata, bazalku, oregano a nasekanou petržel, promícháme a necháme znovu přejít varem.
Podáváme na teplých talířích, posypeme čerstvou natí a strouhaným parmezánem.