• 300 g těstovin mušličky
• 500 g nakládaných hnědých fazolí
• 800 g čerstvých vyzrálejších rajčat
• 100 g parmské šunky
• 50 g anglické slaniny
• 5 lžic olivového oleje
• 1 nožička řapíkatého celeru
• 1 mrkev
• 1 cibule
• 1 svazek bazalky
• sůl
• pepř
• nastrouhaný parmezán
Lehce osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou parmskou šunku a slaninu.
Osmahneme do růžova, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a na mírném ohni necháme podusit.
Přidáme konzervované fazole, necháme prohřát, dochutíme solí, pepřem.
Do velkého hrnce připravíme vodu, osolíme.
Když se voda vaří, vhodíme těstoviny a vaříme dle návodu.
Uvařené těstoviny smícháme s připravenou salsou (omáčkou), posypeme strouhaným parmezánem a bazalkou a podáváme.