• 500 g krátkých těstovin
• 250 g čerstvých hub
• 150 g anglické slaniny
• 0,5 l mléka
• 2 lžíce hladké mouky
• 1 cibule
• rostlinný olej
• sůl
• pepř
• oregano
• bazalka
• tymián
200 g hub nakrájíme nadrobno, zbytek hub necháme na ozdobení.
Podobně to uděláme i s anglickou slaninou.
Pak nadrobno nakrájíme cibuli a spolu s připravenými houbami, slaninou a trochou oleje osmahneme na pánvi.
Okořeníme, osolíme, přidáme hladkou mouku, promícháme a postupně přiléváme mléko.
Za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.
Pak ji odstavíme, necháme zchladnout a zatím uvaříme těstoviny.
Než budou těstoviny hotové, omáčku rozmixujeme a pak ji udržujeme stále teplou.
Zbylé houby a slaninu nakrájíme na plátky a jen lehce je orestujeme do zlatova.
Z těstovin slijeme vodu a do ještě vroucích rychle zamícháme omáčku, chuti se tak lépe spojí.