• 800 g brambor
• 500 g zelených mražených fazolek
• 200 g vařeného uzeného lososa
• 2 cibule
• 50 g másla
• hřebíček
• 1 lžíce oleje
• 100 ml vinného octa
• 1 lžíce cukru
• 400 ml zeleninového vývaru
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 5 mm.
Vařené uzené maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kostičky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Na pánvi rozpálíme olej, maso krátce orestujeme, přidáme brambory, cibuli a zelené fazolky, zlehka promícháme a smažíme asi 5 minut.
Pak podlijeme vinným octem, přidáme cukr, sůl, pepř a hřebíček, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka.
Na zjemnění přidáme kousek másla a zlehka promícháme.
Salát dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.