• 400 g telacích žebírek
• 150 g tvrdého sýra
• 100 g žampiónů
• 1 lžíce kečupu
• 1 cibule
• 20 g hladké mouky
• 40 g tuku
• vývar z kostí
• sůl
• pepř
Žebírka nakrájíme, naklepeme, kraje nařízneme, osolíme a opepříme a na rozpáleném tuku prudce osmahneme z oboou stran.
Přidáme očištěné a na plátky nakrájané žampióny, lehce osmahneme, podlijeme několika lžícemi vývaru z kostí a dusíme do měkka.
Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, oosmahneme, zalijeme vývarem a povaříme.
Maso dáme do ohnivzdorné misky, posypeme polovinou množství nastrouhaného sýra a zapečeme v předehřáté troubě.
Hotové pokapeme kečupem.
Podáváme s vařenými brambory.