• 600 g telecích žebírek
• 50 g tvrdého sýra
• 4 cibule
• 1 stroužek česneku
• 1 houska
• 40 g tuku
• 2 lžíce strouhanky
• vývar z kostí
• sůl
• pepř
• nadrobno nasekaná zelená petrželová nať
Žebírka umyjeme, rozkrojíme, naklepeme a okraje nařízneme (aby se při dušení nezkroutily), osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a z obou stran osmahneme.
Potom podlijeme vývarem z kostí a dusíme doměkka.
Cibuli nakrájíme nadrobno a uvaříme v troše masového vývaru na kaši.
Přidáme na plátky nakrájenou housku a necháme ji rozmočit.
Dušená žebírka dáme do ohnivzdorné misky, housku a cibuli přetřeme skrz síto na žebírka, posypeme prosátou strouhankou a nastrouhaným sýrem a zapečeme v předehřáté troubě.
Hotové nakonec posypeme petrželovou natí.
Telecí žebírka s cibulovou kaší podávame s opečenými brambory.