Kuchařské recepty pro každého

Telecí žebírka s cibulovou kaší

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g telecích žebírek
50 g tvrdého sýra
4 cibule
1 stroužek česneku
1 houska
40 g tuku
2 lžíce strouhanky
vývar z kostí
sůl
pepř
nadrobno nasekaná zelená petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žebírka umyjeme, rozkrojíme, naklepeme a okraje nařízneme (aby se při dušení nezkroutily), osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a z obou stran osmahneme.
Potom podlijeme vývarem z kostí a dusíme doměkka.
Cibuli nakrájíme nadrobno a uvaříme v troše masového vývaru na kaši.
Přidáme na plátky nakrájenou housku a necháme ji rozmočit.
Dušená žebírka dáme do ohnivzdorné misky, housku a cibuli přetřeme skrz síto na žebírka, posypeme prosátou strouhankou a nastrouhaným sýrem a zapečeme v předehřáté troubě.
Hotové nakonec posypeme petrželovou natí.
Telecí žebírka s cibulovou kaší podávame s opečenými brambory.
Telecí žebírka s cibulovou kaší
Telecí žebírka s cibulovou kaší