Kuchařské recepty pro každého

Telecí žebírka na slanině

Potřebujeme tyto suroviny:
4 telecí žebírka
30 g slaniny
50 g másla
30g hladké mouky
125 ml vývaru
125 ml kyselé smetany
čtvrtka citrónu
sůl
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Telecí žebírka na okrajích nařízneme, osolíme, protáhneme proužky slaniny a na rozpáleném másle je po obou stranách opečeme.
Pak vložíme do kastrolu, podlijeme a dusíme doměkka.
Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme smetanou, rozšleháme a povaříme.
Žebírka vložíme zpět do omáčky, přidáme trochu jemně nastrouhané citronové kůry, zakapeme citronem a omáčku posypeme petrželkou.
Telecí žebírka na slanině
Telecí žebírka na slanině