• 3 telecí srdce
• 40 g slaniny
• 60 g másla
• 50 g cibule
• 5 lžic bílého vína
• 2 lžíce citronové šťávy
• 20 g mouky
• sůl
• pepř
Omyté telecí srdce uvaříme v osolené vodě.
Pak je rozřízneme a protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou.
Do pekáče dáme rozehřát na kostičky nakrájený zbytek slaniny s trochou másla, přidáme nasekanou cibuli, pár zrnek pepře a připravené srdce, podlijeme vodou, ve které se vařilo srdce, a v troubě upečeme do červena.
Potom srdce vyndáme a nakrájíme je na plátky.
Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme trochou vývaru ze srdce, přidáme bílé víno, citronovou šťávu, povaříme a procezenou omáčku nalijeme na srdce.
Telecí srdce na slanině podáváme s rýží.