Kuchařské recepty pro každého

Telecí rizoto

Potřebujeme tyto suroviny:
telecí maso
cibule
česnek
mletý zázvor
šafrán
mletý pepř
mandle
bílý jogurt
olej
rýže
drcený hřebíček
skořice
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme česnek utřený se solí, zázvor, šafrán, mletý pepř, nasekané mandle, rozšlehaný jogurt, pár kapek oleje a na nudličky nakrájené telecího maso, promícháme a uložíme (nejlépe přes noc) do chladničky.
Pak dáme směs do hrnce, přikryjeme a dusíme, přičemž podle potřeby podléváme vodou.
Až je maso téměř měkké, přidáme opraženou rýži, posypeme drcenými hřebíčky a mletou skořicí, zalijeme vodou a dodusíme doměkka.
Telecí rizoto
Telecí rizoto