• 1 kg telecí plece
• 1 konzerva rajčat
• 1 pomeranč
• 100 g hladké mouky
• 1 lžíce olivového oleje
• 2 lžičky estragonu
• 2 dcl bílého vína
• 200 g zelených oliv bez pecek
• petrželka
Telecí nakrájíme na kostky, promícháme s hladkou moukou a přebytečnou mouku oklepeme.
Rajčata slijeme a nakrájíme nadrobno.
Nastrouháme kůru asi z jedné třetiny pomeranče.
V hrnci rozpálíme olivový olej a zprudka na něm osmahneme maso dozlatova.
Přidáme do hrnce nakrájená rajčata, estragon, pomerančovou kůru a víno, stáhneme plamen a pomalu dusíme pod pokličkou asi 45 minut (dokud není maso měkké).
Dochutíme solí a pepřem.
Pokud je omáčka moc hustá, podlijeme trochou vody.
Těsně před dokončením přidáme vypeckované olivy.