Kuchařské recepty pro každého

Telecí ragú

Potřebujeme tyto suroviny:
60 dkg telecího plecka
1 velká mrkev
stejně velký kus celeru
1 petržel
1 cibule
špetka muškátového květu
2 lžíce másla
šálek sladké smetany
2 lžíce hladké mouky
sůl
1 dcl mléka
0,75 l vody
1 lžička citronové šťávy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky velké asi 2x2 cm, dáme do osolené vroucí vody, přidáme nakrájenou cibuli, nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme doměkka.
Mezitím na pánvi na rozpuštěném másle lehce opražíme mouku, zalijeme mlékem, přidáme vývar z masa a povaříme asi 15 minut.
Pak přidáme muškátový květ, rozmixovanou zeleninu, smetanu a zbytek vývaru s masem, dochutíme solí a ještě lehce povaříme.
Nakonec zakápneme trochou citronové šťávy.
Telecí ragú podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.
Telecí ragú
Telecí ragú