• 60 dkg telecího plecka
• 1 velká mrkev
• stejně velký kus celeru
• 1 petržel
• 1 cibule
• špetka muškátového květu
• 2 lžíce másla
• šálek sladké smetany
• 2 lžíce hladké mouky
• sůl
• 1 dcl mléka
• 0,75 l vody
• 1 lžička citronové šťávy
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky velké asi 2x2 cm, dáme do osolené vroucí vody, přidáme nakrájenou cibuli, nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme doměkka.
Mezitím na pánvi na rozpuštěném másle lehce opražíme mouku, zalijeme mlékem, přidáme vývar z masa a povaříme asi 15 minut.
Pak přidáme muškátový květ, rozmixovanou zeleninu, smetanu a zbytek vývaru s masem, dochutíme solí a ještě lehce povaříme.
Nakonec zakápneme trochou citronové šťávy.
Telecí ragú podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.