• 600 g telecí kližky
• 80 g slaniny
• 1 cibule
• 3 lžíce zeleného hrášku
• 1 mrkev
• kousek celeru
• 150 g fazolových lusků
• půlka květáku
• 1 lžíce rajského protlaku
• citrón
• muškátový květ
• 4 lžíce oleje
Maso nakrájíme na osm dílů, každý protkneme slaninou, osolíme a dusíme na cibulovém základě.
Přidáme protlak, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme do poloměkka.
Pak přidáme na nudle nakrájenou zeleninu, hrášek, na růžičky rozebraný květák, příčně nakrájené fazolové lusky, podle potřeby podlijeme a podusíme.
Zahustíme na sucho opraženou moukou rozmíchané v trošce vody, povaříme, dochutíme citrónem, muškátovým květem a solí.