• 500 g telecí kýty
• 500 ml silného mírně osoleného hovězího vývaru
• 3 zelené masité salátové papriky
• 1 velký pórek
• 1 cibule
• 500 g makarónů (nebo krátkých těstovin)
• 100 ml smetany
• 200 ml Cinzana secco (nebo suchého bílého vermutu)
• olivový olej
• sůl
• pepř
• česnek
• majoránka
• estragon
• hladká mouka
Maso nakrájíme na proužky asi 5cm dlouhé, osolíme, obalíme ve směsi majoránky, drceného estragonu a pepře a necháme odležet.
Zeleniu nakrájíme, krátce podusíme s trochou soli, pepře a česneku na olivovém oleji a dáme stranou.
Na pánev nalejeme další olej, rozpálíme a zprudka opečeme maso.
Rovněž dáme stranou.
Do vypečené šťávy vlijeme Cinzano, chvilku povaříme, pak přidáme ještě trochu estragonu a pepře a vaříme, až omáčka zhoustne.
Pak přidáme mouku, zamícháme, vrátíme zpět na pánev maso a zeleninu a vaříme.
Postupně přiléváme smetanu, šálek vývaru, mícháme a za chvíli odstavíme.
Zbylý vývar použijeme na těstoviny: Až se téměř uvařily ve slané vodě, slijeme je a ještě pět minut vaříme ve vývaru (vývar se skoro všechen ztratí).
Vše pak v míse smícháme a podáváme.