• 500 g telecí plece
• 500 g hrášku
• půlka hlávkového salátu
• 40 g másla
• 2 lžíce smetany ke šlehání
• špetka cukru
• sůl
• mletý pepř
• 1 žloutek
Osolenou telecí plec potřeme máslem, zabalíme do alobalu a pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Asi za hodinu alobal nahoře nařízneme, maso zakapeme třemi lžícemi vody a pečeme, až změkne a zčervená.
Do kastrolu dáme hrášek, máslo, cukr, 1 dcl vody, pokryjeme hlávkovým salátem a dusíme pod pokličkou, až hrášek změkne.
Hlávkový salát odstraníme, hrášek sundáme z plotýnky, zahustíme žloutkem rozmíchaným se smetanou, osolíme, opepříme, už jen mírně přihřejeme a hned podáváme s masem nakrájeným na plátky.