Kuchařské recepty pro každého

Telecí plec na pórku

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vykostěné telecí plece
4 slabší pórky
4 lžíce oleje
1 lžička hladké mouky
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
cukr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Telecí plec nakrájíme na kostky a na rozehřátém oleji za stálého míchání osmažíme.
Až se šťáva částečně vydusí, maso osolíme, opepříme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme horkým vývarem nebo vodou a přikryté dusíme doměkka.
Potom k masu přidáme očištěné bílé části pórku, nakrájeného na kolečka, utřený stroužek česneku, podle potřeby podlijeme a dusíme ještě asi deset minut.
Nakonec dochutíme solí a špetkou cukru.
Podáváme s brambory nebo rýží.
Telecí plec na pórku
Telecí plec na pórku