Kuchařské recepty pro každého

Telecí perkelt

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g telecího masa
olej
200 g cibule
mletá sladká červená paprika
sůl
mletý černý pepř
3 rajčata
200 g rajčatového pyré
1 červená paprika
0,5 dl bílého vína
1 chilli paprika
vývar
mletý muškátový ořech
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Umyté maso nakrájíme na kousky.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s kousky červené papriky.
Poprášíme mletou sladkou červenou paprikou, přidáme maso, osolíme, přikryjeme a dusíme.
Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vývarem.
Asi v půlce dušení přidáme nakrájená rajčata zbavená zrníček, rajčatové pyré, bílé víno a nakrájanou chilli papriku.
Podle potřeby podléváme vývarem.
Dochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem.
Dozdobíme petrželovou natí.
Podáváme s haluškami.
Telecí perkelt
Telecí perkelt