• 600 g telecího masa
• olej
• 200 g cibule
• mletá sladká červená paprika
• sůl
• mletý černý pepř
• 3 rajčata
• 200 g rajčatového pyré
• 1 červená paprika
• 0,5 dl bílého vína
• 1 chilli paprika
• vývar
• mletý muškátový ořech
• petrželka
Umyté maso nakrájíme na kousky.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s kousky červené papriky.
Poprášíme mletou sladkou červenou paprikou, přidáme maso, osolíme, přikryjeme a dusíme.
Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vývarem.
Asi v půlce dušení přidáme nakrájená rajčata zbavená zrníček, rajčatové pyré, bílé víno a nakrájanou chilli papriku.
Podle potřeby podléváme vývarem.
Dochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem.
Dozdobíme petrželovou natí.
Podáváme s haluškami.